Generatieleren

Snapt U soms ook helemaal niks van de jonge nieuwe medewerkers? Die zonder schroom beweren dat ze iets kunnen, en niet zonder hun mobieltje kunnen? Of word jij soms moedeloos van alle stukken die je voor je baas moet schrijven, wil je het gewoon gaan doen?

Dit kan duiden op een generatiekloof.

Elke generatie kijkt naar de werkelijkheid vanuit sterke waarden. Deze waarden zijn gevormd in de periode waarin men is opgegroeid en hebben onbewust invloed op hoe mensen handelen binnen een organisatie. De uitdaging is om van ieders generatietalent te leren en deze aan te wakkeren, te benutten en te verbinden.

Generatieleren biedt organisaties een vernieuwend perspectief om naar deze verschillen en talenten te kijken.

Wat hebben wij te bieden?

Vanuit een generatieperspectief kijken we naar de (kennis)mobiliteit, het ondernemerschap en de vitaliteit van jouw organisatie. Wij ontwerpen programma’s, workshop en clinics, waardoor de organisatie op een natuurlijke wijze in beweging komt.

Dit gaat van het opzetten van een masterclass Generatiedialoog, tot aan het uitwerken en opzetten van nieuwe werkwijzen waarbij kennisontwikkeling en kennisoverdracht tussen de generaties verbeterd wordt.

Meer weten over Generatieleren? Neem contact met ons op.

Interesse? Neem contact met ons op!

Generatieleren in de praktijk

Hoe zet je generatieleren in de dagelijkse praktijk in? Zie hierbij een aantal van onze voorbeelden, die wij onder andere implementeerden bij Gemeente Amsterdam, Stadsdeel West.